1995-2004

1995

Ny lang sesong med turné både i Norge og Polen. For første gang hadde vi tigrer i Meranos manesje.

1996

Telt nummer 10 anskaffet. Jongløren Laci Endresz henrykker publikum med sitt jonglørnummer utført på motorsykkel. Og vi fortsatte våre gjestespill i Polen fra oktober til midten av desember.

1998

Nytt telt igjen. Repriseklovnen Titto Lester henrykker publikum med sine komiske krumspring. Merano blir kåret til årets beste norske cirkus.

1999

Vi tillot oss å feire vår 25. sesong i Norge med en virkelig festforestilling. Som hovedattraksjon nevnes den russiske Volodos-truppen, som imponerte med sin lynkjappe rech-akrobatikk og utrolig lyssetting på denne. Enda en gang kåret landets største aviser Cirkus Merano til Norges beste cirkus.

2000

Norgespremieren er rekordtidlig: 10. mars! For tredje år på rad kåres vi til årets beste norske cirkus. Vi innvier vårt 12. telt, Norges største cirkustelt. Ny konstruksjon med 4 hovedmaster og 8 hjelpemaster gir publikum bedre utsyn til manesjen.

NYTT TELT IGJEN: Cirkus Merano markerte milleniumsskiftet med flunkende nytt telt, Norges største cirkustelt, for øvrig det 12. Meranoteltet.


Det er både høyere og større spennvidde under telttaket. I manesjen er verdens største dresserte elefant hovedattraksjonen. Like etter sesongslutt kommer sjokkmeldingen om at Regjeringen vil innføre moms på cirkusbilletter. Rask reaksjon fra direktør Knut Dahl munner ut i samarbeid mellom Norges cirkusdirektører, som

Verdens største dresserte elefant,Colonel Joe, imponerte i Meranosmanesje i 2000 og i 2002.alle deltar på et felles møte med kulturministeren. Tanken om billettmoms erklæres død og begravet av statsråden. Som dere vil se i årets programblad (sendt likelydende til samtlige norske cirkus) fastslår Kulturminister Ellen Horn, i likhet med sine forgjengere, at cirkus er kultur!

2001

Rekordtidlig Norgespremiere – 2. mars! Knut Dahl har investert i nye tribuneanlegg som gir publikum bedre utsyn til manesjen. Av andre tekniske forbedringer kan nevnes at hele lysanlegget er byttet ut til det mest moderne som finnes på markedet. I manesjen er det mye komikk, våre russiske artister presenterer flere nye artistdisipliner. Festlige sjøløver og et mega-tonn-tungt ele-fantastisk elefantnummer skaper skikkelig moro.

2002

Enda tidligere Norgespremiere med helt nytt program! Verdens største elefant, ”Colonel Joe” var reengasjert til årets sesong, etter utallige henstillinger fra publikum. Vi presenterer et program med spenning og mye komikk. Trampolinefantomet Professor Wacko, klovnen Don Christian, luftakrobatene i Vyazovy-truppen – med innlagte ”strikkhopp” – og ikke minst de danske kaskadørene Steckels, sørget for rikelig mosjon for lattermusklene. Dessverre ble sesong-avslutningen turbulent: Som mange vil huske gikk Landbruksminister Lars Sponheim plutselig ut i media og annonserte at han ville forby transport av elefanter i Norge. Knut Dahls svar var å annonsere nedlegging av bedriften Cirkus Merano. Reaksjonene ble voldsomme. Det strømmet inn med hilsninger fra publikum, og norske medier fulgte opp med intervjuer, lederartikler og kommentarer. Samtidig fikk Merano-direktøren sterke signaler fra ansvarlige politikere om at det ikke bare var opp til Statsråden å ta en slik drastisk beslutning. Etter en lang uke i ”tenkeboksen” besluttet Knut Dahl å gå på en ny sesong. Han fikk trampeklapp og stående applaus da han tirsdag 3. september på nytt ønsket publikum ”Velkommen tilbake neste år”.

2003

Norgespremiere 7. mars, som vanlig i Fredrikstad. Repriseklovnen og publikumsfavoritten Don Christian er reengasjert. Adriana Folco Althoff presenterer familiens vakre Friserhester og elefanten Baba. De mange russiske artistene sørger for at forestillingen holder et meget høyt artistisk nivå: Vi kan nevne trapesartisten Nathalia Kuznetzova og håndstandsakrobaten Anastasija som fremragende representanter for den nye generasjon verdensartister. Til det internasjonale tetskiktet hører også den unge jongløren Alan Sulc. Vicky og Pablo Garcia presenterer sitt ”romfartsprogram”, mens familien Arata er racere på rulleskøyter.Vinteren 2003 deltok norske cirkusdirektører på møter med representanter for Vegmyndighetene, for å presenterer sitt syn på reklame langs norske veger. Men det viktigste møtet var nok møtet med Stortingets Næringskomite den 19. februar. Der fikk direktørene Knut Dahl og Arild Arnardo legge fram norske cirkus’ reaksjon på Stortingsmelding nr. 12, om Dyrehold og Dyrevelferd. Vi anser det for å være et fremskritt at bransjen kontaktes før viktige beslutninger blir tatt. Selv om vi er en liten næring er det viktig at de ledende cirkusbedriftene står sammen i saker av felles interesse.I vinter deltok norske cirkusdirektører på møter med representanter for Vegmyndighetene, for å presenterer sitt syn på reklame langs norske veger. Men det viktigste møtet var nok møtet med Stortingets Næringskomite den 19. februar. Der fikk direktørene Knut Dahl og Arild Arnardo legge fram norske cirkus’ reaksjon på Stortingsmelding nr. 12, om Dyrehold og Dyrevelferd. Vi anser det for å være et fremskritt at bransjen kontaktes før viktige beslutninger blir tatt. Selv om vi er en liten næring er det viktig at de ledende cirkusbedriftene står sammen i saker av felles interesse.

2004

Cirkus Merano markerer at vi er på vegen for 30. sesong på rad, og under samme ledelse! Dette gjøres med et stjernespekket artistprogram – de russiske perchakrobatene Kirakosyan-truppen representerer noe helt nytt og spennende. Luftakrobatene Gukaev er også helt utrolige. Dessuten har vi i år med mange dyr, elefant, hest, kameler, hunder og sjøløver. Nytt telt, igjen. Teltet ble satt opp i Oslo høsten 2003, og så vidt tatt i bruk. Tekniske nyvinninger sparer arbeidstimer og krefter hos våre tekniske mannskaper. Cirkus Merano kåres nok en gang til Norges beste cirkus av VG.