1975-1984

18. april 1975

Verdens yngste cirkusdirektør, Knut Dahl, 22 år, ønsker velkommen til urpremiere i nyskapningen Cirkus Merano i Fredrikstad, som i alle år senere har vært vår faste Norgespremiere-by. Det første teltet hadde sitteplass til 1600 mennesker og kostet 200 000 kroner. Utgiftene første sesong var 14 000 kroner dagen, de siste år har vi hatt daglige utgifter på over 100 000.- kroner.

BESKJEDEN START:
Nyskapningen Cirkus Merano
hadde en beskjeden start i 1975,
men ble øyeblikkelig en kjempesuksess.
Dette var ungt, nytt og spennende.

Første året hadde vi 20 dyktige artister, 14 teknikere - de siste årene har den tekniske staben vært på 45 mann - vi hadde 6-manns orkester (nå har vi 8) og vognparken besto av 30 vogner (dagens vognpark er på 98 kjøretøyer). Programmet, som var ungt, nytt og spennende høstet kjempekritikker. For første gang ble det i Norge presentert et moderne cirkus med flott parade og finale, noe som er blitt vårt varemerke.

1976

Ny og spennende Merano-premiere, med masse dyr, hester, hunder, elefanter, duer, kakaduer, papegøyer, norske fjordinger osv., prisbelønt Rola-Rola-akrobatikk, illusjonistshow, tempojonglører og masse annet. NRK kom til Orkanger og gjorde julecirkus-opptak hos oss. Dette ble en årlig tradisjon, hittil er 24 forskjellige programmer fra Merano vist i hele Norden.

1977

For første gang i cirkus: Et Marionette-show. Dessuten prisvinner fra Monte Carlofestivalen, Tito Reyes, fotantipodist, hundeshow, shetlandsponnier og elefanter, for å nevne høydepunktene.

1978

Nytt telt, Norges største cirkustelt, med sitteplass til 2 000 mennesker, i våre nasjonalfarger. Mye humor og latter i programmet, men også fabelaktig sabelbalanse, flyvende trapez presentert i ultrafiolett lys, noe som var helt nytt. For første gang besøkte vi Nord-Norge i tillegg til resten av landet.

1979

Sensasjonelt og nytt: Yogi Coudoux, ”gummimannen” som fikk plass i en liten, firkantet glasskasse. Dessuten var publikumsyndlingen Ramirez, populært kalt ”Oj-Oj-Oj” med oss for første gang. Tårnlineakrobatene White Devils balanserte på line høyt over Universitetsplassen i Oslo. Og vi var på Nordkapp for første gang.