1985-1994

1986

Som første europeiske cirkus presenterte Merano en trupp kenyanske akrobater. Slike trupper ble senere populære gjengangere i cirkus verden over. Ungareren Donnert viste elefantdressur fra hesteryggen.

1987

Nytt telt igjen, vårt femte. Fornyelsen i manesjen sto luftakrobatene Rasteffs og slangemenneskene Tom og Charly Ross for.

1988

Lothara-brødrene skapte sensasjon med sitt utrolige ”Dødshjul”.

1989

Dette året hadde vi to likeverdige turneer ute, med 2 telt, 2 moderne tribuner – dobbelt av alt. Det var rekordtidlig sesongstart; for første gang hadde et norsk cirkus Norgespremiere i mars. Den ene turneen startet 31. mars i Fredrikstad, den andre hadde premiere i Stavanger 7. april.

I 1989 hadde vi to jevnbyrdige turneer ute samtidig. Den ene turneen var på gjestespill i deler av Sverige. Her er begge teltene fotografert i Fredrikstad før den første premieren.


For første gang spilte vi utenfor Norges grenser, den ene turneen gjestet deler av Sverige. Mikkel Gaup var konferansier på den ene turneen, Roy Bjerke på den andre. Dette året tok vi, som første cirkus i verden, i bruk data-anlegg for billettsalget.

1990

Russerne kommer! For første gang fikk enkelttrupper fra Det Russiske Statssirkus lov til å opptre i et vesteuropeisk cirkus. Vi er stolte over at valget falt på Merano.

1991

Cirkus Merano er blitt større og enda mer velutstyrt. Ny, flott mannskapskantine, tekniske forbedringer for våre dyktige medarbeidere (bedre kabiner etc) ting som er viktige for at dyktige medarbeidere skal trives. Nytt, bevegelig lysanlegg anskaffes fra USA. Samme anlegg, som var laget etter Meranos direktiver, ble innkjøpt av popartistene Rolling Stones. Sensasjonen dette året: Verdens største og beste vippebrett- trupp, Marinov-truppen, som fikk Gullklovnen ved Monte Carlo-Festivalen. Roy Bjerke debuterte som tryllekunstner i cirkus denne sesongen.

1992

Nytt telt, rulleskøyteartister og trampolinekomikeren Tonito som hovedattraksjoner. NRK laget et eget hyldestprogram til cirkusvennen Erik Diesen i forbindelse med hans 70-årsdag i Meranos manesje. Medvirkende – i tillegg til Meranos egne artister: Aud Schønemann, Wenche Foss, Grethe Kausland, Dizzie Tunes, Erik Bye, Harald Heide Steen og Rolv Wesenlund.

1993

Det italienske fjernsynsselskapet Rai laget en serie om de åtte største og beste cirkus i verden. Cirkus Merano var blant disse. Serien er vist i 80 land.

1994

I vår 20. sesong arrangerte vi et ”mini-cirkus” i Hunderfossen Familiepark. Og vi ble invitert til tre måneders gjestespill i Polen etter at den norske turneen var avsluttet. Vi hadde premiere i Warszawa. Braksuksess. Det var denne sesongen vi brukte det norske flagget fra OL på Lillehammer i vår åpningssekvens. I Polen ble programmet forsterket med ville dyr. Nytt festivaltelt ble også kjøpt inn.

FESTIVALTELT: Før gjestespillet i Polen kjøpte vi dette store festivalteltet. Det ble senere brukt i større norske byer.