Presseinfo

Presseinfo    

Cirkus Merano jubilerer:

Fargerik, «fresh» og førti!

Glitrende artisteri. Gysende spenning. Klovnerier og et ”hårreisende” artistnummer. Stolte kameler og dromedarer, festlige hunder og to majestetiske elefanter!!

Dette er noen av godbitene direktør Knut Dahl har å by på i Cirkus Meranos førtiende sesong i Norge.
– En fargesprakende og sprudlende sagflisfest som glitrer av lys, fengende musikk, befriende latter og en liten «dæsj» ekte cirkusglamour (!) røper en entusiastisk direktør.
For hør bare: Fantastiske temposjonglører, en utrolig perchbalanse utført på enhjulsykkel, lynraske klesskift midt i manesjen, kraftprestasjoner både på og uten motorsykkel, og en kvinnelig artist som heises opp etter hårrøttene mens hun sjonglerer. I tillegg til de nevnte firbeinte artistene. – To timers topp underholdning for både liten  og stor, lover Dahl.

Nytt og annerledes

«I Cirkus Merano har vi aldri vært opptatt av å feire oss selv ved åremålsdager. Vi har vært forsiktige med å lage spesielle «jubileumsforestillinger». Mitt mål har i stedet vært at hver eneste forestilling skal være bedre og annerledes enn tidligere år. Vi bytter program hvert år, og tar sikte på å presentere topputøvere i de respektive artistdisiplinene”.
«Mitt mål er å gi publikum i hele landet (Cirkus Merano er det eneste cirkus som hvert år besøker publikum fra Fredrikstad til Kirkenes) en aldri så liten fritime fra mas og hverdagsstress. Vårt eneste mål er å presentere god og ekte familieunderholdning.” sier Knut Dahl.

Èn direktør i 40 år

I cirkusbransjen er det uvanlig at en og samme person har ledelsen i to generasjoner. Da Knut Dahl, 22 år ung, presenterte nykommeren Cirkus Merano mente han at 25 års drift kunne være passende. Han er den første til å innrømme at det å styre en bedrift som Cirkus Merano, med sitt internasjonale mannskap på rundt 100 personer, har vært en krevende, men også inspirerende jobb.
”Så lenge jeg føler at vi faktisk fyller et underholdningsbehov, samt at det å reise rundt i Norge fortsatt gir meg positive opplevelser og at helsa holder, blir nok ikke norsk publikum kvitt meg”, ler han.
I løpet av den seks måneder lange turneen, fra mars til midten av september, skal Knut Dahl og hans ”Team Merano” besøke cirka 140 norske byer og tettsteder. Så vær obs når Cirkus Merano kommer til et sted nær deg.